TYM traktorok

Tekintse meg kínálatunkat a kimagasló minőségű TYM traktorokból!

KÉSZLETRŐL!

Pótkocsik most akciósan!

Gabonavetőgépek készletről

Széles választékban

EXPOM AJAX nehézkultivátor a gazdák barátja

2015-02-11 12:18

Az EXPOM AJAX elsősorban tarlóhántásra kifejlesztett gép, de felgazosodott szántások elmunkálására is kiváló, mely 2.2- 5.6 m-es munkaszélességben készül. Teljesítmény igény: 80-270 LE. A két sorban elhelyezkedő erősített kivitelű szárnyas kapák meglazítják és keverik a talajt. Szélesek, így  munkaszélességük nagy, ezért versenytársaihoz képest egymástól nagyobb távolságra lettek elhelyezve. Ennek és a 850 mm gerendely magasságnak köszönhetően a szármaradványok és a talaj tömítettséget nem okozhatnak. A kapák  rendelhetők nyírócsapos és rugós biztosítással is. A mögöttük elhelyezkedő  Ø 460 mm-es speciális rugókra épített tárcsasor a szármaradványokat aprítja, a talajt keveri, illetve a henger előtt talajegyengetést is végez. Rendelhető Packer, V-gyűrűs és csöves hengerrel is. Igazán kötött talajokra a Packer hengert ajánljuk. Munkasebessége 8-12 km/h munkamélységtől függően, mely akár 28 cm is lehet. Ár-érték arányban a gép verhetetlen.

Jáger János 1997-óta gazdálkodik Szentesen 400 ha 18-20 aranykoronás kötött talajon.  

Jáger János:  A régi Rába multi-tillerhez hasonló robosztus, erős gépet kerestem. Sok gépet megnéztem, de egyik sem tetszett igazán, némelyiknek az ára is a csillagos égen szárnyalt. A Szal-Agro Kft. képviselője mondta, hogy tud ebben segíteni. Kipróbálásra kaptam egy  EXPOM AJAX 4,7 m nehézkultivátort rugós biztosítással Packer hengerrel. Első ránézésre tetszett a gép. Kipróbáltam és meg is vásároltam. John Deere 8300-as traktor húzza, munkamélységtől függően 8-12 km/h sebességgel. Több mindenre is használható a gép, a tavalyi csapadékos évben nagyon jó szolgálatot tett. Búza után két menetben a kultivátorral  meghúzott földbe tudtam repcét vetni. Ősszel egy bérelt földterülettel bővültem, melybe előtte cukorrépa volt. A répabetakarító a sárban az átlagnál jobban összetaposta, tömörítette a földet. Az EXPOM Ajax-al egy menetben jó minőségű talajt tudtam készíteni. Ez elég kemény munka volt, de csak néhány nyírócsavart kellett cserélnem. A gép gyönyörűen dolgozik felgazosodott tarlóban is.

Egy szóval elégedett vagyok a munkájával is és az ára is barátságos volt. Ár-érték arányban elviszi a pálmát versenytársai elől.   

Solymosi Zoltán