TYM traktorok

Tekintse meg kínálatunkat a kimagasló minőségű TYM traktorokból!

KÉSZLETRŐL!

Pótkocsik most akciósan!

Gabonavetőgépek készletről

Széles választékban

AgroTech'16 BESZÁMOLÓ

2016-04-08 09:00

Mint minden évben, most márciusban is ellátogattunk Lengyelországba (Kielcébe), ahol idén megrendezték a 22. AgroTech-et (+Lash Expot). Ebben az évben összesen 64330 látogató tekintette meg a 62500 m2-en elterülő kiállítói pavilonokat. Aki szeretne egy kis betekintést nyerni az idei kínálatba, illetve az újdonságokba, azoknak ajánljuk figyelmébe összeállításunkat, melyben néhány velünk kiváló munkakapcsolatot ápoló gépgyártóról bővebben is beszámolunk.

 

 • PomotPomot szippantók

A Pomot gyár termékei között megtalálhattuk a tartálykocsikat, a mész- és műtrágyaszórókat. A mész és műtrágyaszórók elérhetőek lesznek ezentúl, rozsdamentes acél kivitelben is, így még jobban ellenállnak a műtrágyának. A tartálykocsik egyik újdonsága a műanyag tartály, amely ugyan olyan technológiával készül, mint a hajók, így már utólagos kezelés nélkül is alkalmas folyékony műtrágya szállítására is. Ennek köszönhetően a mezőgazdaság mellett már a kommunális szférában is alkalmazható. Ezért sem meglepő, hogy termékdíjat nyert a kiállításon a T513 típusú, 13.000 literes tartálykocsijuk.

 

 • RemprodexRemprodex M616 vállogatóasztal

A Remprodex gyár természetesen a szokásos burgonya gépsort is felvonultatta a kiállításon továbbá az ültetőgépen keresztül, a bakhát készítő, válogató és zsákoló gépekig láthattunk még gépeket. A zsákoló gépek között volt megtalálható egyik újdonságuk, az automata big-bag zsáktöltő, ami alkalmas különböző méretű zsákok megtöltésére. Egyszerű mégis ötletes kialakítású szerkezet, amely kíméletesen mégis gyorsan képes a zsákokba tölteni a burgonyát vagy például a hagymát. Másik újdonságuk a ládafordító gép volt, amely bármely raklapvillára felszerelhető, csak a kiépített 3. hidraulika körre van szükség hozzá. Remek újítás, hiszen a ládafordító nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a kirakodást.

 

 • Agro-Masz

Az Agro-Masz is újdonsággal jelentkezett idén Kielcében. A Rewo névre hallgató nagy teljesítményű vontatott műtrágyaszóróval, amelyet közepes és nagy gazdaságoknak fejlesztettek ki. Széles körben alkalmazható Agro-Masz Sp 200 másodvetőgépaz állítható nyomtáva és a nagy szabad hasmagassága miatt. Nagy kapacitással rendelkezik, összesen 8200 liter. Alkalmas mész és műtrágya kiszórására. Másik újdonság a BTP rövid tárcsa. Ez egy félig függesztett 2 tárcsa sorból és elmunkáló hengerből álló talajművelőgép. Intenzív tarlóhántásra és szántás elmunkálásra is alkalmas, mind ezt hatékonyan, és alacsony üzemanyag fogyasztás mellett.

A gyártó kínálatában megtalálható az univerzális másodvetőgép, amely egy bármilyen már meglévő talajmunkagépre felszerelhető, 6m-es munkaszélességig.

 

 • Metal-FachMetalFach 3 csigás takarmánykiosztó

A Metal-Fach szinte a teljes termékpalettáját felvonultatta a kiálláson. Így láthattuk a gépek között, a cég újdonságait is. Többek között a T-248 típusú homlokrakodót, amely a legnépszerűbb T-229 homlokrakodóhoz képest nagyobb teherbírással rendelkezik, így 1600 kg helyett már 2000 kg-ot képes 3,7 méter magasra emelni. Bálaszállító pótkocsik között most már elérhetők az egytengelyes bálaszállítók. A kiállításon a T-954 típusú, 5,8 tonna teherbírású pótkocsi került bemutatásra. Trágyaszórók közül a tandem tengelyes, N-272/3 típusú, 14 tonna teherbírásút láthatták az újdonságra éhes érdeklődők.

 

 • CWD

Ultima III, Vespa, Logica kazánok

3 új kazán is bekerült a felhasználók látókörébe, amelyek alkalmasak központi fűtés ellátására, különböző fűtési területek tökéletes felfűtésére és temperálására. Előnyük, hogy nagy ajtóval és tűztérrel rendelkeznek, a könnyű táplálás és a hatékony felhasználás érdekében. Vastag 5 mm-es acéllemezből készültek. Hatásfokuk 78-80%. Fűtőanyaguk igen széleskörű, fa, szén, illetve pellet.

Opcióként rendelhető minden olyan kényelmi berendezés, ami jelentősen megkönnyíti a kezelhetőséget.

 

 • MetalERG

Idén megtekinthettük az Ekopal RM kazánok, egy másik szegmensét foglalják el a korszerű fűtés technika területén. Elsősorban azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik könnyen jutnak fűtőanyaghoz, vagy saját maguk állítják elő. Az előnye, hogy akár nagy területek fűtését is meg tudja oldani, kiváló hatásfokkal, elég széles intervallum között. Mérettől függően 350-12000 m3 között. Az élet minden területén felhasználhatók a megújuló energiával működő kazánjaik. Családi házak, üvegházak, szárítók, illetve ipari üzemeknél is ugyanúgy alkalmazható.

A MetalERG kínálatában megjelentek az automata adagolású szalmaelgázosító bálaskazánok (2 lépcsőben égetnek), amelyeknél egy automata adagolóasztalra egyszerre több napi tüzelőanyag helyezhető, így a kazán még komfortosabban üzemeltethető.

 

 • WeremczukWeremczuk- zöldségvetőgép

A bogyós gyümölcsök betakarításában a világ egyik legnagyobb fejlesztője. Nincs olyan gyümölcs, amire ne találnának megoldást. Külön kiemelném a Joanna-4 ribizli kombájnt, amelyet 25 év fejlesztés után, nyugodt szívvel ajánlhatunk a gazdák szíves figyelmébe. A világ számos országában, pl. Kanadában, vagy az EU azon területein, ahol termesztenek ribizlit, kiváló hatékonysággal működik. A betakarítás pontossága 98%. A cég betakarító gépei megtekinthetőek az ország több pontján, nem csak a ribizli ültetvényekben, hanem a meggyesekben, vagy a diósokban is.

 

 • Cynkomet

A 3,5 tonnás szervestrágyaszórótól kezdve, egészen a nagy 12 tonnás szervestrágyaszóróig minden szerepel a palettájukon. A kisebb teherbírású szervestrágyaszórók kívül - belül horganyzott kivitelben készülnek, elérhetőek egy- vagy kéttengelyes (forgózsámolyos) kivitelben is. Különleges opcióik, amik többeközött megkülönböztetik más gyártóktólCynkomet- szervestrágyaszóró amely mészszórásra is alkalmas

Cynkomet N 221-es szervestrágyaszórón bemutatásra került a forradalmian új mészszórásra is alkalmas adapter. Ez két darab függőleges adapterből áll, aminek az alján egy egyedileg kialakított röpítőtárcsa található, ami alkalmas szervestrágya és mész szórására is. Mész szórásnál nincs szükség az egész teljes hátsó ajtó nyitására, elegendő az egyedileg kialakított alsó nyílás kinyitása, amivel még tökéletesebb felhasználást tudunk elérni. A teljes hátsó ajtó gumi béléssel van gyártva, így mész szórásnál, ha ez zárva van, abszolút nem károsodik a szerkezet-váza.

2016 évtől kezdődően, opciós felszerelésként elérhető gyári szállítóláda, ami megkönnyíti a szerszámok, esetleges tartozékok, akár kisebb kéz- vagy vegyszermosók szállítását is.

 

 • Pom Brodnica

A Pom Brodnicá-nál muszáj megemlítenünk, hogy Nemzetközi Termékfejlesztési díjat nyert a Szal-Agro Kft. a cég termékével, ami a Taurus LT nevet viseli. Ez a gép egy kombinált talajművelő gép, ami különböző verziókban elérhető. Talán a Pom Brodnicalegnépszerűbb verzió a sok közül, a tárcsasor - altalajlazító kapák - tárcsasor - henger kombináció.

A Pom Brodnica gyár méltán híres Magyarországon a kiválóan bizonyított Cami Z gabonavetőgépéről. Ez a vetőgép a Szal-Agro Kft.-nek köszönhetően már számos Magyar gazdaságban bizonyított és bizonyít napjainkban is. 3 m-es kivitelben és akár 1.000 literes magtartállyal és maglenyomó kerekekkel is rendelhető. Ár-érték arányban a legjobb választás a piacon. Ebből a típusból Lengyelországban évente kb. 100 db-ot értékesítenek, a gyártás kezdete óta.

A Cambridge hengerek különböző munkaméretben és különböző henger átmérővel rendelkeznek. Minőségben bármilyen nyugati márkával felveszi a harcot, hiszen vázszerkezete erős és kiváló. Használhatóságban robosztus, 3 munkahengeres, nincs szükség tolatásra a nyitásához. Opcióként hidraulikus simítóval is rendelhető. Rengeteg referenciát tudunk felmutatni Magyarországon, hiszen nagyon közkedvelt gép. Minőségben a legjobb ár a piacon.

 

 • Metaltech

Termékeik között megtalálhatóak: pótkocsik (legnépszerűbb 12 tonnás és 14 tonnás hasznos terhelhetőségűek), átrakó-kihordó kocsik (PP 14 és PP 20), szervestrágyaszórók (RO gépcsalád), etetőkocsik (WP), magas ürítésű kocsik (Rapid), rendMetalTech etetőkocsi,hátuljára szerelhető szalmakifújóvalfelszedő kocsik (ROTO 6 és ROTO 10), konténerszállítók (PH), kőszállítók (PBN), teknős platós pótkocsik (TS).

Minden pótkocsi egyedi oldalfalillesztéssel rendelkezik (ez egy egyedi számot is tartalmaz az alvázszámon kívül). Nagyon erős alváz szerkezet jellemzi a gépeket. Magveszteség szállításkor nulla az egyedi oldalfalillesztésnek köszönhetően. Egyedi konstrukcióban akár 3 év garanciával együtt is elérhetőek a Magyar piacon.

Újdonsás a Metaltech-nél, hogy a WP etetőkocsikhoz idei évtől kezdődően opcióként elérhető, az etetőkocsi hátuljára szerelhető szalmakifújó. Így ezzel az opcióval két gépet kapnak a tisztelt állattartók egyszerre, mivel egy ventilátor segítségével az állatok alá be lehet juttatni a szalmát almozáshoz. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a szalmát nem leejti az etetőkocsi, hanem pontosan bejuttatja, illetve befújja a helyére.

 

 • TeknamotorTeknamotor-aprítógép újfajta behúzószerkezettel

A 2016-os évtől kezdődően a Teknamotor 280 SDBG dobos rendszerű aprítógépnél, egy újfajta behúzószerkezet került beépítésre. A faaprítógép maga egy mobil (utánfutóra szerelt), saját Lombardini 40 LE diesel motorral rendelkező dobos aprítógép. Az újonnan beépített fogazott behúzórendszer, ami egy fa lenyomó hengerbe viszi be az aprítani kívánt fákat, megkönnyíti a felhasználó - kezelő munkáját. A behúzórendszer előtt, egy kézzel lehajtható adagoló asztal található, amivel az igazán hosszú fatörzsek aprítása sem ütközik akadályba.

 

 • EXPOMExpom-csillag rögtörő henger

Az Expom cég újdonsággal állt elő a talajművelő eszközök kínálatában. A jól megszokott és ismert Cambridge, Crosskill és Bütykös rögtörő hengereknél megjelent idén a Csillag forma is. A hengereket kifejezetten ajánljuk vetés előtti hengerezésre, mert az általa készített talajszerkezet kiválóan alkalmas a vetőmagok beágyazódására vetés során. Illetve vetés után is alkalmazható, azért hogy a vetőmag és a talaj között optimálisabb legyen a kapcsolat.  Kiváló még őszi kalászosok bokrosítására is, a tavaszi munkálatok során.

 

 • Pom Augustow

Évről-évre kiállításra kerülnek a különböző szállító csigák és gabona-szívó-fúvó gépek, melyek elengedhetetlenek, a vetési és betakarítási munkálatok során.POM Augostow- gabona szívó-fúvó

Vetőgépfeltöltő csigáik nagyon ismertek és elterjedtek országosan és továbbra is rendkívül keresett termékek.

 Gabona szívó és fúvó gépeiket olyan gazdaságokba ajánljuk ahol a betakarított terményt a tároló méretéből vagy elhelyezkedéséből adódóan nehezen kezelhetőek. Kínálatukban megtalálható az elektromos és traktormeghajtású kivitel is amellyel akár 40-50 m távolságra is szállítható a termény.

 

 • Agro-Factory

Új partnerünk széleskörű talajművelési eszközöket gyárt. Megtalálható kínálatukban különböző „X” vagy „V” tárcsák, rövidtárcsák, hengerek, Gruberek, boronák és gyepboronák. Mégis kínálatukból talán legkiemelkedőbb a bálabontó és Mixer (betonkeverő) mely ár-érték arányban verhetetlen, a többi gépeikkel egyetemben. Állattartó telepeknél fontos szerepet töltenek be.

 

 • SamaszSamasz kaszák

A Samasz cég lerakta névjegyét a Guiness rekordok terén is mely bizonyítja, hogy nem csak minőségben, de gyorsaságban is az élvonalba tartozik. https://youtu.be/8eHeYIa6mG0 . 8 munkaóra alatt 96,29 hektárt kaszált le átlagosan 17,5 km/h sebességgel.

Természetesen az idei kiállításon is széles kínálattal jelentek meg, hiszen a jól bevált fűkaszák mellett megtalálhatóak voltak a szárzúzók és a rendkezelés gépei is, továbbá etetőkocsit is kiállítottak.

 

Köszönjük, hogy velünk tartottak! Ha valamelyik itt felsorolt cég vagy gép ennél behatóbban érdekli, kérem hívja kereskedő munkatársainkat!

További képeink itt tekinthetőek meg!