TYM traktorok

Tekintse meg kínálatunkat a kimagasló minőségű TYM traktorokból!

AgrárgépShow AGROmashEXPO 2020

január 22-25. Talákozzunk a Hungexpon!

AGROTECH 2017 Március 17-19. Kielce, Lengyelország

2017-03-24 17:07

Kielce XXIII.AGROTECH kiállítás

A Szal-Agro Kft.-nek már hagyomány, hogy minden évben nagy létszámú delegációval (vezetőség, kereskedő kollégák,vásárlók) látogat el a lengyel kielcei AGROTECH kiállításra, hogy a szezonnak az újításokból felkészülten tudjunk nekikezdeni.

Idén múlt héten zárta kapuit a 23. AGROTECH Nemzetközi Mezőgazdasági Technológiai Vásár. Március 17-19. között 63 ezer négyzetméteren, 11 csarnokban 17 ország több mint 700 gyártója, forgalmazója képviseltette magát Kielcében fedett és szabad területen egyaránt.

Kicsit bővebben az általunk is forgalmazott cégek legújabb gépeiről:

A "POMOT" Sp. z o. o. Lengyelország vezető gyártója a tartályos felépítményeknél, és a szippantóknál.

Újdonság hogy a szippantó kocsiknál idén megjelent a permetezéshez szükséges vegyszerek tárolására alkalmas zárható vegyszertartó, e tárolók a tartályok oldalához vannak biztonságosan rögzítve. Zárhatóak sav és lúgállóak, megfelelően tömítettek.

 

Ezenkívül a POMOT bemutatta a vontatott mész és műtrágya szórók új teljesen elektronikus vezérlését, amellyel szabályozni lehet a műtrágya pontos és megfelelő kijuttatását. Ez a számítógép figyeli, a traktor sebességét, hogy mennyi anyag van a tartályban és jelez, amikor a tartályban levő anyag elérte a kritikus szintet. Akkor, amikor egy olyan területre ér a gép ahol vízfoltok vannak, leállítja a műtrágya kiszórását. Jelzi a már kiszórásra kerülő terület nagyságát és a még hátralevő területét. Számítógépes vezérelési lehetőség eddig is volt, azonban egyre több fontos paramétert figyelnek ezek a számítógépek, egyre több érzékelővel.

A TEKNAMOTOR cég 1992-ben kezdte el a működését, a sokéves tapasztalat és a kitartó munka eredményeképpen mára már cégük a fafeldolgozó gépeket gyártó cégek élvonalába került. .Európa számos országában rendelkeznek képviselettel. Magyarországon Kizárólagos képviselet Szal-Agro Kft látja el.

A kiállításon a faág- és gally hulladék feldolgozására alkalmas, tanúsítvánnyal rendelkező mobil tárcsás- és dobos aprítógépek teljes választékát bemutatták A fakitermelés után hasznosítható tuskószedő rönkmarókat is.

Míg a telepített dobos-és tárcsás aprítógépek a fűrésztelepek fahulladékainak feldolgozására és az ehhez kapcsolódó adagoló és szállító berendezések (adagolók, vibrációs és láncos asztalokat) makettek és ismertetők és demó filmek, demó makettek segítségével mutatták be.

KRUKOWIAK

A KRUKOWIAK standját is meglátogattuk, ahol a permetezők szeles skáláját tekinthettük meg a frontfüggesztésű permetezőtől az önjáró permetezőig. Ezen túlmenően a cég burgonya es hagymaművelő gépeiből is megtekintettünk párat.

CYNKOMET

A Cynkomet a kiállításon jelentette be, hogy a horganyozásra 5 év garanciát vállal a termékeikre. A Cynkomet horganyzott pótkocsik és trágyaszórók széles választékát mutatta be

 

METALTECH:

Abszolút a legmagasabb minőségi szintet képviselő, minden mezőgazdasági útviszonyok között helytálló pótkocsikat, etetőkocsikat, teknős platós pótkocsikat, szerves trágyaszórókat, bálaszállítókat, konténerszállítókat gyártó lengyel vállalat!

A kiállításra elhozták többek között a Budapesten januárba az AgrárgépShow-n már bemutatott DB PREMIUM pótkocsit, amely elődjéhez képest alacsonyabb platómagassággal új fékrendszerrel és új gumikkal rendelkezik.
Látható volt a standjukon egy egyedi flip-flop fényezéssel ellátott takarmánykiosztó kocsit is.

REMPRODEX:

 

A kiállításon bemutatta a különleges színű burgonya és zöldség gépsorait a tisztítótól az osztályozáson át a zsákolómérlegekig, a big-bag zsák töltőkig.

 

 A POM AUGOSTOW legfontosabb termékeinek a gabonamozgató eszközök tekinthetőek, úgy mint csigák és szívó-fúvó berendezések. Újításnak mondható a csávázóval felszerelt gabonacsiga, és a csigával ellátott ciklonos magtisztító, illetve a gabonaszívó-fúvóhoz kínált fúvóági elosztó.  Ezeken kívül boronákat és műtrágyaszórókat is gyártanak

A METALERG bála és biomassza tüzelésű kazánok gyártására szakosodott, kínálatukban megtalálható mind a háztartási, mind az ipari igényeket kielégítő kazánok. A légmelegítő bálakazánok alkalmasak terményszárítóhoz való csatlakoztatásra is, de akár gyárcsarnokokat, állattartó telepeket is lehet fűteni velük. Szalmabálán kívül egyéb biomassza, faapríték, hasábfa elégetésére is alkalmasak

 

WEREMCZUK:

- a kiállításra elég széles szortimenttel érkeztek. Lengyelország egyik legnagyobb gyümölcs és zöldség betakarító gépeket gyártó cége. Az összes bogyós gyümölcs betakarításához megalkották a megfelelő technikát, ami kiváltja az emberi erőt. Ajánljuk a Magyar gazdák figyelmébe is, pályázatra is. Ár érték arányban a legjobb a piacon.

Teljesség igénye nélkül: Joanna, ribizli betakarító gép; Natalia, Natalka, málna betakarító gép ; Felix, cseresznye és egyéb csonthéjas gyümölcsök

 

MICHAIL

A széles választék miatt tároló silóikból 4-480 tonna tároló kapacitás/ mindenki megtalálja a neki megfelelő méretet és a hozzá tartozó ki és betároló rendszert /serleges felvonók, rédlerek, csigák. A kiállításra nem hoztak nagy mennyiségű bemutatandó dolgot, természetesen a méretei miatt, de a standukon minden fontos információt megkaptak az odalátogatók.

AGRO-MASZ:

Az egyik legnagyobb területet elfoglaló kiállító, aki a megszokott és megbízható talajművelő gépek bemutatása mellet, 2 újdonsággal is bemutatkoztak.

Az egyik az 5 és a 7 késes talajlazítók 55 cm legnagyobb művelési mélységgel, amelyek itthon is elég keresettek.

A másik újdonság SALVIS 3800 pneumatikus ikersoros direkt vetőgép. A vetési szélesség 300 cm, 2 tartály van felszerelve rá, az egyikben a vetőmag, a másikban a műtrágya van ami munka közben megfelelő mennyiség kerül a földbe.

POM BRODNICA

Újdonságok a Pom Brodnicánál:
- hét késes talajlazító aminek a speciális késforma alkalmassá teszi a nagyobb mélységű talajlazításra is. A felső rétegek átmozgatásával egy időben a növényi szármaradványokat is a talajba keveri. Különlegessége az, hogy hidro-pneumatikus biztosítású.

- Jota plus felépítmény vetőgép: A már jól bevált Brodnica Jota vetőgéphez képest módosított vetőtárcsa függesztéssel és hajtóművel rendelkezik. Elsősorban a kis és közepes méretű gazdaságoknak ajánlják, akik sokféle gabonát vethetnek ezzel a géppel.

 

METAL-FACH

A Metal-Fach vállalat a mezőgazdasági berendezések egyik vezető gyártója Lengyelországban és a világon is. Most is sokféle terméket állítottak ki. Bálázókat, bálacsomagolókat, homlokrakodókat és munkaeszközeiket, etető és trágyaszállító illetve hagyományos pótkocsikat, és talajművelő eszközöket.

Újdonságaik közül ezeket emelném ki: A T935/1 18 tonnás teknős pótkocsi, ami a POM AUGOSTOW új átrakócsigájával volt felszerelve.
Bemutatták az új T704 önjáró silómarót és etető kocsit, ami kétoldali etetést tesz lehetővé.
Z 602 néven új rúdláncos bálázót mutattak be szecskázós kivitelben.

Az új automata Z598 bálacsomagolóval a munka még gyorsabban elvégezhető.

A fix kamrás rúdláncos bálázó újítás a rendlenyomó rész és az, hogy elérhető szecskázós kivitelben is.

 

ZUMEC

Több mint harminc éve készítenek magtároló silókhoz ki és betároló rendszereket. Szállítószalagokat, rédlereket, serleges felvonókat és más magszállító berendezéseket. Folyamatosan fejlesztik rendszereiket, céljuk a hatékonyság és a költségek optimalizálása. Standjukon makettekkel és videókkal szemeltették hogyan működnek ezek a szállító rendszerek.

EXPOM

Az EXPOM cég több újdonsággal is képviseltette magát ezek közűl kettőt mindenkép iemelnék:

Kiemelném az EXPOM GLADIO aprító hengert  mely 6,2m munkaszélességel és 800 mm-es átmérővel rendelkezik és sokféle növényi maradvány aprítására használható, mint pl.: napraforgó, kukorica, repce, zöldségek, dohány és gyapot.

Egy egyszerű, mégis nagy teljesítményű alternatívája a szárzúzónak és mulcsozónak. Nagy a területteljesítménye a gépnek, és mindemellett költséget takaríthat meg, mivel alacsony a henger üzemeltetési költsége.

A hengert fel lehet tölteni vízzel, így növelhetõ a henger tömege. A hengeren 13 vágókés található melyek megközelítőleg 20 cm a távolságra vannak egymástól. A késes henger tömege elegendő, hogy teljesen átvágja a szármaradványokat.

A munkasebesség 18-23 km/h így óránként 10 hektár könnyedén lezúzható.

SAMASZ cég évről-évre nagy kínálattal vonul fel ahol megtekinthetőek a szálas takarmány gépeik mellett kommunális gépkínálatuk is.

Kiemelném kínálatukból a  Samasz Twist front rendképzőt.

Felszedőgéppel vagy bálázóval kombinálva, egy menetben végezhető a rend összesítése és felszedése, bálázása, így időt takaríthat meg és a taljtaposást is csökkentheti

 

- kiválóan alkalmas a rend egyenletes átforgatására, az alsó nedvesebb részek felülre kerülnek

- a rendet a száraz területre fordítja át

DRZEWICZ

A cég idén mobilszárítojukat mutatták be:

 

Az SC típusú szárítók szakaszos üzemű mobil szárítók, melyek alkalmasak kukorica, gabonák, napraforgó és repce szárítására. Ezek a berendezések már bizonyítottak a lengyel és a külföldi piacokon is. Kialakításuk lehetővé teszi a könnyű szállítást. Jellemzően alacsony villamos energia igényük (11 kW, 22kW) mellet csak traktor TLT-ről is üzemeltethetőek.

 

Ha bármilyen gép felkeltette érdeklődését, keresse kollégáinkat.